03.03.2024

Mladší žáci: šikulové v akci v nové hale Campusu Ostravské univerzity

V neděli 3. 3. 2024 se naši mladí florbalisté vydali do nové haly Campusu Ostravské univerzity, aby se v rámci kategorie mladších žáků střetli s různorodými výzvami našich soupeřů. Celkem jsme odehráli čtyři zápasy, z nichž každý nám přinesl své vlastní lekce a poznatky.

První duel proti týmu Škorpionů byl jako jízda na horské dráze. Odehráli jsme skvělý zápas, ve kterém jsme měli navrch, avšak neproměněné šance a několik fatálních chyb nás stály vítězství. Přesto jsme si odnesli cenné zkušenosti, které nás posunou kupředu.

S týmem Salibandy jsme předvedli výrazný posun. Zapracovali jsme na našich nedostatcích a udrželi si úroveň výkonu, což nám zajistilo plynulou cestu k vítězství. Byl to skvělý pocit vidět, jak naše práce a úsilí přinášejí ovocné výsledky.

Poté jsme se utkali s týmem Vítkovic v bitvě, která vyžadovala maximální nasazení. Kluci ukázali své srdce a díky pevné obraně, podpořené brilantními zákroky našeho brankáře, jsme si odnesli další zasloužené vítězství.

Poslední zápas s týmem Opavy byl zážitek na samostatnou kapitolu. Bohužel jsme se nedokázali plně adaptovat na styl hry soupeře, což nás stálo příležitost získat tři body. I přesto jsme si odnesli remízu a cenné ponaučení do budoucna.

I přes všechny výzvy jsme dokázali dosáhnout úspěchu a skončili jsme na druhém místě v celkovém pořadí turnaje. Bohužel však pořadatel nepřipravil žádná ocenění pro zúčastněné týmy, což nás trochu zklamalo, jelikož se to v našem kraji stává stále častějším smutným jevem. Nicméně, naše skvělé výkony a duch týmu byly oceněny nejen našimi fanoušky, ale i vlastním vnitřním pocitem úspěchu.

V průběhu turnaje jsme předvedli rozmanitý mix výkonů, od skvělých až po ty, které nám poskytly prostor k zlepšení. Každý zápas byl unikátní výzvou a zdrojem nových poznatků pro nás i naše hráče. Jsme nadšeni z jejich pokroku a těšíme se na další příležitosti, které přinese florbalová budoucnost.

Zpět na výpis článků