02.03.2024

Elévové ve Frýdlantu nad Ostravicí: Tři zápasy bez porážky

V sobotu 2.3.2024 se naši hráči vydali do Frýdlantu nad Ostravicí, aby čelili třem dalším soupeřům v Podbeskydské florbalové lize. Byl to den, kdy se otestovala jejich síla, dovednosti a schopnost přizpůsobit se různým situacím.

Srdnatě bojující hráči odstartovali den plný florbalové akce s jediným cílem: získat co nejvíce zkušeností a pokrokovat ve svém herním výkonu.

Tento turnaj měl být prvními zápasy za elévy hned pro tři hráče. Michal však onemocněl a tak premiéru zažili jen Štěpán a Kája.

Každý zápas nabídl hráčům příležitost naučit se nové taktiky, zlepšit komunikační dovednost, posílit svou kondici, zlepšit se v obranné činnosti i v zakončení. Přestože každý zápas představoval své vlastní výzvy, hráči se neustále vyvíjeli a zdokonalovali se zápas od zápasu.

První klání jsme odehráli proti bojovnému Frýdlantu bílím. Jelikož za soupeře nastupují hráči, kteří zatím sbírají zkušenosti, nepředstavoval tento soupeř pro náš tým výraznější problémy. Svou premiérovou branku vstřelila také Kája a vysloužila si obdivný potlesk. 

Ve druhém zápasu proti Frenštátu bylo skóre o poznání vyrovnanější, soupeř hrál aktivně a nejednou nám pěkně zatápěl. I přesto jsme však díky zkušenostem a lepšímu zakončení dovedli zvítězit.

Ve třetím utkání jsme měli ospalý úvod. Soupeř (Frýdlant modří) hned v první minutě vedl již o dvě branky a naši hráči si museli uvědomit, že bez aktivní hry budeme dostávat další góly. Naštěstí jsme se rychle oklepali a byli po zbytek zápasu vyrovnaným soupeřem. Skvělé branky Tadeáše a Lukáše v závěru utkání znamenaly konečný výsledek 3:3. Pochvalu si však zaslouží všichni hráči, bez týmového výkonu bychom neměli šanci na vyrovnaný zápas.

Tým prokázal svou schopnost rychle se adaptovat na různé herní situace a přijímat strategická rozhodnutí v klíčových momentech. Celkově byl tento den plný zábavy, soutěže a důležitých poznatků. Naši hráči ukázali svou odhodlanost a touhu po zlepšení, což je klíčem k úspěchu na cestě k větším výšinám ve světě florbalu. 

 

Zpět na výpis článků