27.06.2023

Byli jsme blízko bojům o medaile na velkém mládežnickém turnaji v Brně!

Ve čtvrtek 22. 6. 2023 jsme ráno vyrazili do Brna na jeden z nejprestižnějších turnajů pro florbalovou mládež - Hummel Open Game. V těžké konkurenci 50 družstev v kategorii dorostenců jsme bojovali po celém Brně a jeho okolí o vítězství v každém zápase. Medaile jsme sice nepřivezli, ale statečně jsme se rvali až do posledních chvil před vyřazením v play off.

Nejprve jsme však museli projít základní skupinou. V prvním klání jsme přehráli Olymp Praha a pomstili jsme se tak Olympu za naše družstvo mladších žáků, kterým Olymp zavřel cestu do finále na začátku června na Ostrava cupu. Ve druhém zápase jsme si poradili se slovenským Trenčínem. V pátek jsme těsně po boji podlehli týmu PTF Orange a v posledním zápase skupiny jsme si upevnili druhé místo ve skupině vítězstvím nad Florbal Židenice. Ze základních skupin jsme postoupili rovnou do druhého kola jako nasazený tým (společně s dalšími 14 týmy) a nemuseli jsme tak hrát o zápas navíc, který musely odehrát týmy na (horších) druhých až pátých místech základních skupin.
V play off jsme narazili v prvním zápase na Aligators, tým z Klobouků u Brna, jehož mužský tým patří k předním českým klubům hrajícím první ligu. V tomto těžkém zápase, kde sebemenší chyba může znamenat konec v turnaji jsme uspěli a postoupili do osmifinále.
V osmifinále nás čekal soupeř Cirkus Praha, našlapaný tým, složený z různých celků, který budí respekt, hlavně kvůli čerstvých dorosteneckých mistrů republiky ČR z Chodova, jehož nejlepší hráči na tomto brněnském turnaji nastupovali právě za Cirkus Praha. Kvalita soupeře byla znát a místy nám nezbývalo nic jiného než pouze bránit. Velkou mentální sílou, bojovností a obětavostí jsme však se soupeřem dlouho drželi krok. Závěr zápasu však patřil Pražanům a rozloučili jsme se s turnajem porážkou 1:3.
Opět jsme si zahráli zápasy proti nejlepším hráčům republiky, zjistili jsme, kde máme rezervy, na čem musíme zapracovat a v čem se musíme zlepšit. 
V průběhu celého turnaje panovala dobrá nálada a v kabině pozitivní, přátelská atmosféra. Velké poděkování patří naším trenérům, kteří ve volném čase tráví čas s dětmi, rodičům dětí, kteří hráče na turnaj vyslali, pořadatelům za parádní turnaj a také hráčům za reprezentaci Karviné.

Zpět na výpis článků