26.11.2018

Starší žáci v Petrovicích bez bodu

Petrovice, 25.11. 2018: O chladném víkendu, v nedělním dopoledni se starší žáci 1. FBC Karviná utkali v sympatickém prostředí petrovické základní školy s florbalisty klubu Z.F.K. AQM Petrovice a FBC Kovo KM Frýdek – Místek. Utkání proběhla v přátelském duchu, za podpory diváků z řad přihlížejících rodičů.

Šestnáct starších žáků z karvinského florbalového klubu se brzo ráno vydalo do blízkých Petrovic, aby se v souboji o výhru porvalo nejdříve s domácími Petrovicemi. Pikantnosti dodával zápasu fakt, že za domácí nastupovali tři odchovanci 1. FBC Karviná. Petr Vojkůvka, Radek Bartoň a Nicola Raszyková svou produktivitou přispěli ke konečnému vítězství svého týmu. Vyrovnaný zápas rozhodlo větší důraz a štěstí na straně soupeře. Branku nám dobře hájil Michal Wrobel, střelecky a s asistencí se dařilo Vojtěchu Zmudovi společně s Šimonem Jandákem a Adamem Chlebíkem. Výsledek zápasu 5:8

Do druhého utkání s frýdeckými florbalisty naši kluci vstoupili s vervou. Za stavu 4:1, kdy se střelecky dařilo Tomášovi Juchelkovi (dal hattrick), náš tým polevil v pohybu na hřišti, soupeř toho využil a otočil zápas na 4:5. Zvrátit stav se našim na chvíli podařilo a stav zápasu byl 6:5. Po sporných vyloučeních na naší straně, se opět otočil v náš neprospěch, i přes dobré brankářské dovednosti Lukáše Goly. Konečný výsledek 6:7 z našeho pohledu rozesmutněl kluky, jejich rodiče i trenéry týmu.

Roman Sebera

Zpět na výpis článků