07.06.2022

Máme hned dvě medaile! Úspěch karvinských florbalistů na mezinárodním turnaji Ostrava Cup!

Od pátku 3. 6. 2022 do neděle 5. 6. 2022 probíhal mezinárodní turnaj Ostrava Cup. Turnaje se zúčastnila dvě naše družstva. V kategorii mladších žáků jsme vybojovali stříbro, v dorostencích jsme urvali bronz.

Mladší žáci začali turnaj v páteční podvečer proti týmu Sokol Rudná. Karvinští po celou dobu utkání kontrolovali hru a vkročili do turnaje pravou nohou (výhra 6:1). Z nájezdu se prosadil také nejmladší hráč týmu Filip Klucha. Druhé utkání ve skupině proti 1. FBK Eagles Orlová, stejně jako v prvním zápase proti Rudné, začalo inkasovanou brankou do naší sítě. Následný obrovský tlak na soupeřovu svatyni a konečný výsledek 5:1 zajistili, že v posledním zápase ve skupině proti 1. SC Vítkovice se rozhodovalo o první příčce ve skupině a následném dalším rozlosování pavoukem turnaje. Jelikož toto vyrovnané a dramatické utkání vyznělo lépe pro vítkovické hráče (prohra 4:5 z našeho pohledu), umístili jsme se na druhém místě ve skupině D. 
Hned první kolo play off nám přidělilo velice těžkého soupeře. Proti našim hráčům se postavilo družstvo o několik let starších hráček, které dostaly od pořadatele výjimku ke startu v této kategorii. Naši hráči během několika minut prohrávali 0:3, nicméně trpělivou hrou a nutnou dávnou štěstí jsme nakonec strhli výsledek na naší stranu a mohli jsme slavit postup do dalšího kola turnajového pavouka. Ve čtvrtfinále jsme hladce přehráli překvapení turnaje 1. FK Ostrava JIH (10:3) a následoval zápas semifinále proti Panthers Otrokovice. I přesto, že byl v tomto utkání soupeř mírným favoritem, předvedli jsme mimořádný výkon, soupeře jsme deklasovali 9:3 a zaslouženě jsme se vydali do boje o kov nejcennější. Finálové utkání jsme nerozehráli špatně, dostali jsme se do vedení, nicméně soupeř z Brna (FBŠ Hattrick Brno) prokázal své kvality a strhnul vedení na svou stranu, které si zkušeně pohlídal: 2:6. Zklamání po nevydařeném finále naše hráče nedrželo dlouho a po slavnostním předání medailí propukly oslavy a velká radost.


I dorostenci odehráli výborně celý turnaj. Po vítězství v základní skupině (dvě vítezství a jedna remíza) na nás čekal v osmifinále soupeř podle klíče turnajového pavouka D1 – A4, kde jsme poměrně hladce zvítězili nad Bohumínem. Čtvrtfinálovým soupeřem dorostenců byl domácí ambiciózní tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – těžký oříšek pro naše hráče. Velmi bojovný zápas v normální hrací době skončil remízou, a tak došlo na divácky atraktívní nájezdy, které lépe zvládli naši borci. V cestě o postup do finále jsme ztroskotali na sympatickém výběru kluků ze Slovenska (Pedros PV), který zvítězil těsně, 4:3. V souboji o třetí místo byla chuť po medaili na klucích vidět, a i přes nepříznivý vývoj, kdy jsme po celou dobu dotahovali, skončil zápas v normální hrací době opět remízou. Nájezdy se opakovaly stejně jako ve čtvrtfinále, a i tentokrát kluci udrželi pevné nervy a propukla obrovská radost ze zisku vytoužené medaile. 1. FBC Karviná – Fbk Horní Suchá 6:5sn.


Všem hráčům patří velká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci klubu a města. Poděkování patří rovněž trenérům a rodičům, kteří dětem umožnili na turnaji startovat.

Zpět na výpis článků