04.11.2020

Rozhovor s Jakubem Davidem

Florbalista Jakub David, patnáctiletý student, letos prvním rokem dorostenec. V karvinském týmu okolo ročníku 2005 figuruje již od malička. Nyní přinášíme s tímto sportovcem rozhovor. Přečtěte si jej a zkraťte si možná dlouhé chvíle během nucené koronavirové pauzy.

Ahoj Kubo, prozradíš čtenářům něco o svém osobním životě?
Zdravím, jmenuji se Jakub David a je mi 15 let. Chodím na SPŠ v Karviné. Za Karvinou hraji florbal od roku 2014. V současné době mě hodně baví běhání. Jako většina svých vrstevníků si také občas zahraji nějakou tu počítačovou hru.
Jak se vypořádáváš se současnou koronavirovou situací? 
Tak je to těžké období, ale musíme se s tím vypořádat. Samozřejmě se snažím doma  cvičit a občas si zajdu ven zaběhat, abych se udržoval v kondici. Distanční výuka se dá zvládnout, ale určitě se toho naučím méně, než kdybych chodil do školy. Občas se podívám na zapas finské a švédské ligy. Některé akce jsou opravdu okouzlující. Každopádně doufám, že tréninky už brzy začnou a celá ta krize skončí.
Mohl bys naznačit tvé florbalové začátky?
Florbal jsem začal hrát, když mi bylo 9 let. Trénovali jsme v male školní tělocvičně na ZŠ Borovského. V Karviné byla tehdy jenom kategorie přípravky. Nyní už je klub větší a letos se otevřela poprvé dorostenecká kategorie, klub se rozrůstá.
Co tě na florbalu nejvíce baví? 
Na florbalu mě nejvíc baví to, že je to týmový sport, ve kterém je spousta zábavy. Baví mě se zlepšovat a pozorovat pokroky na sobě samém. V neposlední řadě mě samozřejně baví vyhrávat zápasy.
Jaké máš ve florbalu ambice?
Rád bych se dostal v budoucnu do nějakého profesionálního týmu a hrál florbal na co nejvyšší úrovni.
Udělal bys zpětně ve své florbalové kariéře něco jinak?
Kdysi jsem zanedbával fyzickou přípravu, pro svou fyzičku a sílu jsem nedělal navíc nic. Teď se to snažím změnit, asi jsem ve věku, kdy si to začínám sám uvědomovat, že je to nezbytná součást florbalu. 
Co bys vzkázal našim nejmladším florbalistům v přípravce?
Všem přípravkářům bych vzkázal, aby je florbal bavil a snažili se ho hrát co nejdéle.
 

Zpět na výpis článků