03.11.2018

Elévci v Bohumíně lepší zápas od zápasu

V sobotu 3.11.2018 odehráli naši elévci v pořadí třetí turnaj. Pořadatelství tentokráte padlo na tým 1. SC Bohumín a tak jsme měli možnost poprvé navštívit bohumínskou víceúčelovou halu. Po dvou třetích místech z předešlých turnajů se kluci chtěli pokusit vylepšit umístění na stupních vítězů.

1. FBC Karviná - PASKOV SAURIANS  10:18

V letošní sezóně na turnajích dostávají v brance šanci noví brankáři Kuba Horňáček a David Pieter, kteří se zlepšují každým dalším zápasem a v prvním utkání s Paskovem právě oni patřili mezi nejlepší hráče v naší sestavě. Klukům v poli totiž vázla souhra, navíc málokdy se odvážili obehrát soupeře jeden na jednoho a po nepřesných nahrávkách a ztrátách míčku nechali vyniknout právě naše brankáře. Paskov byl lepší po individuální stránce, jeho hráči pracovali daleko lépe s balónkem a výsledkem tohoto měření sil byl proto vcelku jasný výsledek v neprospěch našich kluků!

1. FBC Karviná - FBC Vikings Kopřivnice  9:15

Po prvních odehraných zápasech jsme si udělali obrázek o hře soupeřů a odhad, že Kopřivnice bude nakonec nejlepším týmem turnaje se naplnil. Šikovní hráči soupeře povzbuzováni hlasitým publikem naše kluky rovněž přehrávali, ale často se dopouštěli chyb při bránění a proto jsme dlouho dokázali držet pro nás relativně příznivé skóre. Ve druhém poločase si soupeř vypracoval výraznější vedení a to už do konce zápasu kontroloval. Naši kluci se herně protrápili už druhý zápas, nicméně náš výkon nebyl tak odevzdaný jako v prvním zápase.

1. SC Bohumín - 1. FBC Karviná  4:20

Výraznější zlom ve hře našich kluků nastal až ve třetím utkání, když po rozpravě s trenéry kluci začali přicházet na to, které činnosti je třeba aplikovat, abychom na turnaji výsledkově zcela nepropadli. Nutno podotknout, že tým Bohumína je složen ze samých začínajících malých florbalistů a přehrát tohoto soupeře byla tak trochu povinnost.

FbK Eagles Orlová - 1. FBC Karviná  1:20

Poslední náš zápas byl zápasem o konečné 3. místo na turnaji. Pokud bylo napsáno, že se kluci v prvních dvou zápasech turnaje herně trápili, je nutno taky napsat, že poslední zápas odehráli ve velkém stylu. Soupeř z Orlové většinu utkání jen přihlížel krásným kombinačním akcím a přesně mířeným střelám našich kluků a troufám si říci, že kdyby jsme podobný výkon předvedli v úvodních zápasech, bylo by to drama až do konce. To se však nestalo a i do třetice tedy končíme na bronzovém stupínku. Naše umístění se pokusíme vylepšít už na příštím turnaji, který se bude konat poslední listopadový víkend v Havířově. 

 

Zpět na výpis článků