08.10.2019

Nová sezóna 2019/2020

Ve dnech 22.9.a 5.10. 2019 odehráli naši starší žáci své první zápasy v Moravskoslezském přeboru starších žáků.

První zápas sezóny jsme odehráli s našim blízkým a spřáteleným klubem 1. SFK Havířov B. Obava a nervozita na našich klucích v úvodu byla patrná, vždyť proti nám nastoupili ostřílení kluci, kteří pravidelně reprezentují svůj tým ve vyšší soutěži. Ta se projevila hned v první minutě, kdy tým z Havířova jako první otevřel skóre. Náš tým však dokázal stav srovnat hned po 30 sec a po první třetině byla stav nerozhodný 2:2. Druhá třetina nám vyšla herně i střelecky na 100 % a po 24 min. byl stav 7:3. Do konce utkání zbývalo tedy posledních 12 minut. Konečný výsledek zápasu 8:6 v náš prospěch napovídá, že utkání do poslední vteřiny bylo napínavé.

Druhým našim soupeřem byl tým z Paskova. Čtyřhodinové čekání nám neprospělo, naši hráči se nemohli dostat do svého tempa, všude byli o krok pozadu.Po první části jsme prohrávali o čtyři branky. Teprve za nepříznivého stavu 7:1 se kluci probrali a začali šesti gólové manko dohánět. Tým z Paskova, který loni ještě hrál vyšší soutěž, však zkušeně konečný výsledek 9:6 podržel a náš tým porazil.

V dalším, v pořadí třetím zápase, jsme porovnali síly s loňským vítězem této kategorie, Slovanem Havířov. Úvod zápasu, jako i celá první třetina, byl opatrný z obou stran. Slovan sází na zataženou obranu a rychlé protiútoky, skórovat se však v první třetině daří nám, po hezké kombinaci. V druhé a třetí třetině náš tým rozjíždí brankostroj a po zásluze vítězí 11:2.

Do čtvrtého utkání vstoupili naši kluci proti domácímu pořádajícímu týmu z Horní Suché. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané a bojovné z obou stran.Celý zápas byl jako na houpačce. Do vedení šli naši kluci, aby vzápětí prohrávali o dvě branky. Pokyny, které obdrželi, a menší změny na postech se nám vyplatili a dostali jsme se do tříbrankového vedení. Koncovka nám nevyšla. Po líbivém výkonu a za potlesku a povzbuzování karvinských rodičů, se týmy smírně rozešly 7:7.

Sestava 1. FBC Karviná ve všech čtyřech zápasech:

Brankáři: Lukáš Gola, Michal Wrobel

Hráči: Jan Sebera, Jakub Richter, Jakub David, David Vaněk, Filip Šafarčík, Sebastian Rozanski, Jakub Čamaj, Daniel Kantor, Adam Vagunda, Vojtěch Zmuda, Marián Gerlašinský, Matyáš Basta, Tomáš Jopek, Petr Rohal, Michal Nový

Trenéři: Roman Sebera, David Gola,

 

 

Roman Sebera

Galerie k článku

Zpět na výpis článků