11.09.2019

Open Air Floorball Karviná 2019

Karviná, 30.8. - 1.9. 2019: Předtím než děti opět usedly do školních lavic a začaly tužit ducha, se hráči florbalu utkali při společném zápolení, aby si porovnali technické dovednosti. 1. FBC Karviná uspořádal již 2. ročník Mezinárodního turnaje mládeže bez hranic „OpenAir florbal Karviná 2019“ a tímto navázal na úspěšný loňský, historicky první turnaj.

I letos ve venkovních prostorách ZŠ Borovského vzniklo za pomoci rodičů a přátel klubu 1. FBC Karviná sportovní zázemí, kterému dominovala čtyři florbalová hřiště, dvě větší pro starší kategorie pro hru 5+1 a dvě menší pro mladší kategorie na hru 3+1.  Soupeřilo se na nich ve 4 dětských kategoriích, ve kterých své síly porovnávalo 433 děvčat a chlapců, z 39 týmů tří zemí – Česka, Polska a Slovenska. I pro tento rok byly pro vítěze připraveny poháry a medaile, které si odnesli nakonec čeští hráči, kteří dokázali využít výhod domácího prostředí, především podpory svých fanoušků, a zvítězit. Fbc Topgal Šternberk zvítězil v kategorii přípravek, 1.SC Tempish Vítkovice v kategorii Elévi, v mladších žácích se na prvním místě umístil Fbc Topgal Šternberk a 1.SFK Havířov vyhrál kategorii starších žáků.

Ještě jednou srdečně gratulujeme vítězům.

Celým turnajem účastníky provázel skvělý DJ a moderátor, který vybízel hráče ještě k lepším výkonům a udržoval výbornou atmosféru, která burcovala fanoušky ke skandování, za doprovodu vuvuzel, bubnů a potlesku. Program turnaje byl bohatý. Děti mohly zhlédnout prezentaci a programy prevence Městské policie, karvinských hasičů, byl k dispozici facepainting, Zorball a večerní promítání filmů.

Přes počáteční nepřízeň počasí, které zkomplikovalo první zápasy, byla ostatní utkání dohrána pod slunečnými paprsky končících prázdnin. Že se mezinárodní turnaj vydařil, jsme mohli vzápětí číst na sociálních sítích:

„Naši starší žiaci napokon v Karvinej vypadli vo štvrťfinále proti neskoršiemu víťazovi turnaja z Havířova. Turnaj bol výborne zorganizovaný a chlapci si z neho odniesli veľa skúseností…Ďakujeme našim sponzorom: Dalibor Boldovjak @designbuildings, Stavebniny Ganobjak, Ing. František Hrubjak, Husqvarna – predajňa Havířov a zároveň aj organizátorom @karvinacup za skvelé podujatie.“ (Raptors, Slovensko)

„Děkujeme skvělým organizátorům akce za jejich postoj. Všechno vyladěné do největších detailů. Moc si vážíme toho co děláte pro florbalovou komunitu a přejeme spoustu nervů a úspěchů do dalších ročníků!“ vzkázali prostřednictvím Facebooku směrem k organizátorům trenéři Suchdolu n/O.                                                       

„Ahoj, včera jsem v tom spěchu, museli jsme na autobus, Vám nestihl ani poděkovat za skvělý turnaj. Bylo to úžasné, všichni jsme si to užili. Věřím, že to pro vás muselo být náročné, ale přes to všechno se opět potvrdilo, že když se něco dělá s nadšením, dělá se to dobře. Mějte se tam všichni dobře a brzy na turnaji naviděnou!“ takto poděkoval textovou zprávou za organizaci turnaje Jakub Mamula z Krnova.  (Orca Krnov)                                                                               

E-mailem zaslal poděkování Marian Jurkulák ze Šternberka: „Ještě jednou díky za turnaj, byl to opravdu “čistý průlet” :-) Za nás hodnocení 1 s hvězdou po všech stránkách“ (Fbc Topgal Šternberk)

Velké poděkování patří všem organizátorům, karvinským i havířovským rodičům, všem týmům, jejich trenérům, také zaměstnancům ZŠ Borovského a v neposlední řadě sponzorům, bez kterých by se tato akce nemohla konat.

Děkujeme Moravskoslezskému kraji, Nadaci OKD, městu Karviná, senátorovi MUDr. Radku Sušilovi, Nadačnímu fondu Residomo, firmám Mölnlycke, STARS, Kovoně Karviná, Fat Pipe, ZŠ Borovského, Českému florbalu, knihkupectví Kosmas.

Za pořadatele: Roman Sebera, Renáta Calabro, Tomáš Ficenc, Václav Šimčík.

Webové stránky turnaje: http://www.karvinacup.cz

Roman Sebera

Zpět na výpis článků