09.08.2019

Krátký rozhovor se Zdenkem Bartošem

Dnes jsme vyzpovídali Zdeňka Bartoše, jednoho z nejdůležitějších článků florbalu v Karviné. Jak Zdenek vidí minulost a jak daleko se dívá do budoucnosti si můžete přečíst v krátkém rozhovoru.

Dobrý den pane trenére, na úvod Vás poprosím o Vaše kratičké představení.

Dobrý den. Jmenuji se Zdeněk Bartoš, je mi 25 let, jsem zadaný a děti prozatím žádné nemám :) Aktivně hraji florbal v Havířově a zároveň trénuji mladé florbalisty tady v Karviné. 

Kolik let působíte u karvinského florbalu, v jakých věkových kategoriích a jak se Vám v Karviné líbí?

U karvinského florbalu budu teď čtvrtou sezónu. První rok jsem byl u všech věkových kategorií od přípravky po mladší žáky, druhým a třetím rokem jsem se věnoval pouze těm nejmladším. Následující sezónu se budu snažit být opět ve všech kategoriích. Co se týče Karviné tak se mi tu libí, hlavně to, že jsem zde poznal hodně fajn lidi, společně jsme prošli dlouhým obdobím proměny a za ty tři roky už mi to tady celé přirostlo k srdci.

Jak byste popsal a zhodnotil období proměny florbalu v Karviné?

Zhodnotil bych ho pouze kladně, ale byla to teda náročná proměna :-). První rok, když Tomáš Ficenc převzal florbalový klub v Karviné od pana Pieczonky byl velice náročný, ať už ohledně počtů trenérů, pro mne nového prostředí, rodičů a xx dalších věcí. V životě nezapomenu hlavně na to, že jsme přišli do prostředí, kde se absolutně neumělo prohrát. Porážka se rovnala možná až konci světa. Každopádně pro nás s Tomem toto nebyl správný směr vedení dětí, začali jsme hojně zapojovat téměř všechny kdo chtěli florbal hrát a na sobě pracovat a myslím si, že za ty tři roky jsme celý karvinský florbal proměnili k lepšímu. Hlavně co se týče výchovy samotných hráčů, nových trenérů, ale i rodičů. 

Jaká bude Vaše nejbližší budoucnost?

Moje nejbližší budoucnost je tento měsíc srpen, ve kterém mám plno florbalových věcí na starosti. Mám dost věcí na řešení ohledně svého mužského týmu (přátelské zápasy, dořešení přestupů hráčů, administrativu atd.) Ohledně mládeže nás čeká letní florbalový kemp a na konci prázdnin Karvinský mezinárodní turnaj pod širým nebem.

Oddíl bude už druhým rokem pořádat na konci prázdnin mezinárodní florbalový turnaj pod otevřeným nebem pro mládež. Vnímáte takovou akci jako významnou pro město Karviná?

Samozřejmě. Každá taková akce na mezinárodní úrovni je významná pro dané město. Zviditelňuje to jak město, tak i florbal jako sport.

Jaké jsou Vaše další aktivity nebo koníčky?

Není moc času, ale téměř veškerý sport mám rád. Ve volném čase chodím hrávat hlavně tenis. 

Čeho všeho chcete ve florbale osobně dosáhnout?

Samozřejmě jako aktivní hráč bych si chtěl ještě zahrát v budoucnosti vyšší ligu. Proto mým cílem je dobře budovat svůj mužský tým, abych ho dostal co nejvýše to půjde. Z pozice trenéra bych chtěl především vychovávat rozumné a kvalitní hráče, pro které se florbal stane součástí jejich života.

Zpět na výpis článků