06.06.2019

Úspěch přípravky na mezinárodním turnaji Ostrava Cup

Od pátku 31.5. do neděle 2.6. se v Ostravě konal mezinárodní turnaj Ostrava Cup 2019. Karvinou na turnaji reprezentovalo celkem pět družstev ve čtyřech věkových kategoriích od přípravky po starší žáky. Z nich si nejlépe vedla přípravka, které se podařilo probojovat až do finále turnaje. K medaili měli blízko také mladší žáci, kteří v zápase o bronz prohráli až v nájezdové loterii. Nabízíme ke čtení článek o cestě přípravky celým turnajem.

Přípravka

Cesta přípravky turnajem začala v pátek v 11:30 proti Mohelnici a všichni kluci a jedno děvče samozřejmě snili ať je jejich cesta co nejdelší. Neobvyklý počet 5 hráčů v poli pro náš tým znamenal obrovský problém a houževnatý soupeř nás v úvodním utkání zlobil více než jsme předpokládali. Ubojované utkání jsme se štěstím zvládli a turnaj zahájili hubeným vítězstvím 3:2.
Ve druhém utkání v čase 15:15 téhož dne jsme se střetli s týmem Sokol Brno I EMKOCase Gullivers. O něco málo lepším herním projevem než v úvodním utkání jsme i díky bezchybnému výkonu brankáře Jakuba R. získali výhru 5:0 + tři body do tabulky a to znamenalo velice dobrý vstup do turnaje.
Turnajový rozpis určil, že na třetí zápas si musíme počkat až do pozních večerních hodin. Ve 20:30 jsme narazili na domácí tým FBC ČPP Bystroň Group Ostrava. Zde nám již začalo vcelku dobře fungovat složení jednotlivých pětic, které dokázaly vymýšlet řadu pěkných kombinací. Soupeř dlouho držel vzhledem k obrazu hry pro něj příznivý stav, ale s přibývajícím časem se roztrhl pytel s góly a konečný stav zápasu byl 10:2 pro Karvinou.
Poslední zápas základní skupiny jsme odehráli v sobotu dopoledne s vědomím, že jsme vítězové skupiny. S lehkostí a díky stále se zlepšující souhře našich pětic jsme zvítězili nad týmem děvčat Bulldogs Brno Girls 9:2.
V play off se nám jako první do cesty za medailí postavil tým Vsetína. Zde od úvodního hvizdu drželi postup ve své moci naši hráči a s chutí si zastříleli. Výsledkem 12:2 jsme z turnaje vyřadili prvního soupeře.
Možná nejtěžší zápas jsme odehráli s přípravkou Hattricku Brno ve čtvrtfinále turnaje. Zápas byl více méně vyrovnaný a i přes to, že jsme v první patnáctiminutovce získali tříbrankové vedení, utkání bylo stále otevřené a stát se mohlo cokoliv. Až branka Michala Mazura na 5:1 definitivně rozhodla. Soupeř už pak jen snížil na konečných 5:2 a my se mohli radovat z toho, že nás čekají ještě další dvě bitvy - ty o medaile!
V semifinále turnaje nás čekalo Torpedo Havířov, které jsme viděli hrát během turnaje a věřili jsme, že s tímto soupeřem si dokážeme poradit. To se potvrdilo a v utkání, kde šlo především o to uhlídat dva soupeřovy hráče a vstřelit nějaký ten gól jsme nezaváhali a zvítězili podruhé za seboou 5:2 a měli jistotu medaile.
To že bude stříbrná určil až poslední zápas s Jablunkovem, který jsme mohli určitě porazit. Bohužel se nám v tomto zápase sešlo více věcí, kterým jsme v průběhu turnaje nemuseli čelit a i když jsme byli herně lepším týmem dokázali  jsme tento zápas dotáhnout jen k samostatným nájezdům. Tam byl šťastnější soupeř, kterému gratulujeme k zisku poháru! Víme, že pohár byl blízko a jednou ho vyhrajeme!
Na závěr chci pochválit všechny hráče za bojovnost a rodiče za fandění a pořadatele za organizaci. Byly to náročné tři dny plné florbalu.

Tomáš Ficenc

Zpět na výpis článků