19.05.2019

Proběhl sportovní den dětí a rodičů

V sobotu 18.5.2019 byl na programu sportovní den dětí a rodičů našeho klubu. I když celý týden jenom pršelo, naše objednávka na sobotní slunce nad hlavou byla vyslyšena, a proto se společná akce dětí a rodičů mohla uskutečnit. Dvaadvacet stupňů je ideální teplota pro sportování, a tak jsme s napětím očekávali kolik dětí a rodičů si najde cestu do Louk.

Mezi dvanáctou a třináctou hodinou se areál fotbalového hřiště místního klubu Lokomotiva Louky začal pomalu zaplňovat. Poté jsme se svolali k poradě, vyřešili organizační záležitosti a nastínili program dne. Když už všichni všechno věděli, rozběhly se naplno soutěže, které si připravili trenéři pro své svěřence. Konkrétně deset stanovišť s různými disciplínami, kde děti zapáleně soutěžily v družstvech, která si samy vytvořily.

Nad hlavou se nám sem tam prohnal nějaký ten mrak, ale počasí si nedovolilo spokojenou mládež, byť jen trochu poškádlit, ba naopak s přibývajícím počtem soutěžících mraky utíkaly do všech možných světových stran a sluníčko do místa konání naší akce vysílalo jeden pozdrav za druhým.

Do areálu se postupně dostavilo okolo sedmi desítek účastníků. Ani rodiče se nemohli nudit, protože většina z nich se zapojila do organizace na stanovištích a ti co nepomáhali zábavu dětí se zaujetím pozorovali zpovzdálí. V 15 hodin trenéři vtáhli do soutěžení úplně všechny rodiče i děti hrou nazvanou „vodní radovánky“, při které jsme se všichni parádně pobavili a nasmáli.  

Krátce po půl čtvrté byl nejvyšší čas vyhodnotit uplynulou sezónu. Trenéři přednesli svá hodnocení a poděkování hráčům a předali dětem pamětní medaile, za jejich píli a snahu během celé sezóny 2018/19. 

Po předání medailí byly zahájeny dvě fotbalová utkání mezi dětmi a rodiči. K vidění byla velice kvalitní střetnutí, což potvrdili i přihlížející fanoušci místního fotbalového klubu, kteří ocenili fotbalové výkony našich mladých florbalistů, ale i jejich rodičů. V obou utkáních slavily vítězství děti. Otcům však patří velké poděkování, že to při narůstajícím skóre předčasně nezabalili a vzdorovali až do konce.
 
Dešťová přeháňka přišla jako na zavolanou přesně v době, kdy aktéři fotbalového zápasu potřebovali svlažit svá rozehřátá těla. Po půl hodině vysvitlo zase sluníčko a na řadu přišel poslední bod programu, kterým byl turnaj smíšených družstev ve fotbale, který trval do večerních hodin.

Po odehrání finálových bojů jsme se pomalu začali rozpouštět do svých domovů.

Děkujeme všem zúčastněným dětem, rodičům, kamarádům i příbuzným, že s námi strávili příjemné odpoledne a dali tak nám i dětem najevo, že jim není naše společná snaha lhostejná. Speciální poděkování patří rodičům dětí, kteří se během sezóny podíleli na finanční nebo organizační podpoře našeho oddílu a tím umožnili uspořádat i tuto báječnou akci.

Trenéři

Zpět na výpis článků