13.02.2019

Elévci z Orlové přivezli bronz

Jarní prázdniny jsou oblíbené snad všemi dětmi, naši elévci si je v neděli 10.2.2019 navíc zpestřili sportem. V hale orlovského gymnázia se sešlo tradičně pět týmů, aby spolu v dalším turnaji sezony svedly nelehké ovšem velmi zapálené boje. Původní drobné obavy, zda kvůli dovoleným a nemocnosti dětí nastoupí našich svěřenců do zápasů dostatek, se rozplynuly a naši kluci začali svůj sportovní den s radostí a s úsměvy na rtech.

1. FBK Eagles Orlová Florbalshop - 1. FBC Karviná   9:13

Do prvního zápasu naši kluci nastoupili naplno, s klidem a s chutí, což dali svým soupeřům jasně najevo výhrou 13:9.

FBC Vikings Kopřivnice - 1. FBC Karviná   13:7

Kopřivničtí jsou tradičně dobří jak v individuální hře jeden na jednoho, tak v přesnosti nahrávek, čímž si umí vytvořit hromady příležitostí pro bodování. Jak je znát z výsledku, platilo to i tentokrát, ovšem nutno podotknout, že jsme to soupeři nijak neulehčili. Naši kluci makali a dařilo se jim často vybojovat míček, jakož i s ním prorazit kupředu, kde však často vynikl soupeřův brankář a tak naše šance bohužel neslavily úspěch. Pěkný souboj skončil radostí Vikingů.

1. FBC Karviná - Z.F.K. AQM Petrovice   10:9

Na zápas proti Petrovicím se naši kluci opravdu těšili. Hned v úvodu hry však došlo na jednom z hřišť k neúmyslnému zranění jednoho z našich hráčů, což naše dosud pohodové svěřence trochu vykolejilo. Hra poté nabrala plné obrátky, ovšem hlavně ze strany soupeře. Naši jakoby se báli zaútočit, tvořivost a fantazie šly někam stranou. Teprve v druhém poločase jsme zase trochu zvedli hlavy a po 24 minutách napínavého zápolení, a i díky skvělým zákrokům našeho gólmana Davida Pietera, hra skončila těsným výsledkem v náš prospěch, toto derby jsme vyhráli 10:9.

1. FBC Karviná - FbC Coyotes Jablunkov   8:17

Coyoti z Jablunkova, stejně jako Kopřivnice, platí za silný tým. Karvinšntí se ale nenechali zahanbit, jakási bojácnost z minulého zápasu dávno opadla a v prvním poločase s výsledkem 6:8 se dokonce mohlo zdát, že si budeme chtít jít pro výhru. Naši elévci bojovali a zkoušeli prorazit a zároveň opět zářil David Pieter, v druhé půlce zápasu nám však najednou došly síly a vyburcovaní Coyoti nám jasně ukázali, kdo je tu pán. Poslední zápas jsme nakonec prohráli 8:17.

Zpět na výpis článků