26.11.2018

Elévci se o víkendu představili v Havířově

V sobotu 24.11.2018 naši elévové odehráli v městské sportovní hale v Havířově svůj v pořadí čtvrtý turnaj sezony. Pořadatelství tohoto kola Moravskoslezské ligy elévů se zhostil klub TJ Slovan Havířov. Naši kluci si zatím pokaždé odvezli domů bronz, a tak jsme s mírným napětím, ale v přátelském duchu čekali, jak se hochům povede tentokrát. Kromě týmu hostícího Slovanu bylo potřeba zabojovat s paskovskými Saurians, obhájit výhru z prvního turnaje nad florbalisty Horní Suché, a pokusit se opět zabodovat nad týmem z Rožnova pod Radhoštěm. Turnaje se zúčastnilo celkem šestnáct karvinských hráčů a pro neúčast některých zkušenějších měli možnost ukázat své dovednosti kluci z přípravky.

TJ Slovan Havířov – 1. FBC Karviná   20:9

Do prvního zápasu proti Slovanu nastoupili naši v plné síle a s chutí, to však bohužel nestačilo na dovednosti soupeře, který uměl lépe zpracovat míček a důrazněji s ním pak projít k brance, kde následně skóroval. Zápas skončil výsledkem 20:9 ve prospěch havířovských.

1. FBK Rožnov pod Radhoštěm – 1. FBC Karviná   10:12

I přes první prohru naši svěřenci nesvěsili hlavu a do hry proti Rožnovu šli naplno. Poučeni z hry minulé se pokusili více prorazit, což se povedlo. Přestože naši měli před soupeřovou brankou hodně šancí, ne všechny střely padly na úrodnou půdu a tak výsledek nebyl tak výrazný. S konečným skóre 12:10 se však karvinští hráči mohli radovat.

1. FBC Karviná – PASKOV SAURIANS   8:14

Hrát proti Paskovu je pro naše kluky pokaždé velká výzva a ani tentokrát tomu nebylo jinak. Paskovští ve hře působí oproti našim hráčům sebevědoměji a naši svěřenci pod tímto dojmem nenacházeli odvahu soupeře obehrát a často po nepřesné přihrávce tak ztratili míček, čehož soupeř logicky bez zaváhání využil. Konečný výsledek 14:8 ve prospěch Saurians Paskov je tak pro karvinské jasným signálem, že je potřeba stále na sobě pracovat.

FbK Horní Suchá – 1. FBC Karviná   19:11

V posledním zápase tohoto turnaje se mělo ukázat, zda svoji výhru z prvního turnaje této sezony nad florbalisty z Horní Suché obhájíme. Soupeři však byli rychlejší a střely na branku přesné. Turnajový den naši zakončili výsledkem 19:11 v náš neprospěch a poprvé tak nedosáhli na medaili.

Alena Kluchová

Zpět na výpis článků