28.09.2021

Víkendové soustředění starších žáků a dorostenců 2021

V době od 17.9.-19.9. 2021 pod záštitou Nadace OKD Karviná proběhl víkendový pobyt v Beskydech na horské chatě Kozubová, kterého se zúčastnili florbalisté z řad dorostenců a starších žáků 1. FBC Karviná.

V páteční odpoledne dne 17.9. jsme se společně sešli v Karviné a vyrazili na víkendové soustředění na chatu Kozubovou. 
Večerní program byl zaměřený na vzájemnou spolupráci a podporu jednotlivců v týmu. Každý člen byl handicapován v mobilitě ve tmě tak musel zdolat určitý úsek na čas. Vyhrál tým, který ve ztížených podmínkách nejlépe spolupracoval.
Sobotní ráno nás probudilo do chladného počasí. Na zahřátí těla jsme zvolili svižnou chůzi na horskou chatu Kamenitý, kde jsme se občerstvili a v poklidu se vrátili ještě před obědem zpět.  Odpoledne jsme zorganizovali turnaj ve fotbale na umělém hřišti u chaty Kozubová. Po napínavém souboji pěti týmů, kdy došlo i na penalty ????, jsme si s chutí nasbírali dříví, připravili ohniště a opekli si klobásky. To vše ještě před večeří, protože nám po tom fotbalovém klání pořádně vyhládlo. U ohně jsme přivítali a klobáskou uctili i našeho vedoucího klubu trenéra Vaška Šimčíka a později i kolegu Tomáše Ficence.
Sobotní večer jsme začali vážně – přednáškou o neodkladné první pomoci, kterou vedl trenér Roman. Mohli jsme si na trenažérech vyzkoušet masáž srdce, umělé dýchání a zjistit, že záchrana lidského života je mnohem více důležitá, než vstřelit gól v soutěžním utkání. Abychom odlehčili večer, zahráli jsme si Městečko Palermo připravené Míšou – do městečka Palerma se nastěhovala mafie a řádí… Na začátku všichni sklonili hlavu, aby neviděli na ostatní a vypravěč poklepáním na záda či hlavu určil vrahy a ´Katányho…Hra měla u kluků úspěch, líbila se a hrála se do večerky.
Nedělní zimomřivé a mlhavé ráno nás usadilo do klubovny, a tak jsme se pobavili o teorii florbalu. Pouštěli jsme si krátké videozáznamy z nejvyšší florbalové soutěže, také šoty z letošních utkání na Prague Games a rozebrali jsme herní styly. Před obědem jsme si stihli ještě zahrát kolotoč v ping-pongu. Po jedné hodině jsme se vydali na cestu domů.
Sportovně pojatý víkend se nám vydařil a velké díky patří našim trenérům – David, Roman a Míša si dali opravdu záležet, aby čas dětí strávený na soustředění byl smysluplný. 
Tímto shrnutím chceme poděkovat hlavně Nadaci OKD za přispění k dobré věci. Dále patří poděkování Andy Golové, která byla na soustředění s námi jako pomocná síla na zvládnutí organizace.
Mladší děti nemusejí zoufat, jelikož již tento pátek startuje na stejném místě další soustředění, určené pro mladší polovinu našeho kolektivu sportovců. 

Zpět na výpis článků