24.11.2020

Chystá se rozvolnění?

Již je to téměř měsíc a půl od doby, kdy jsme se naposledy podívali do tělocvičny. Během tohoto období to chvílemi vypadalo, že se změny brzy nedočkáme. Nicméně v posledních dnech se hovoří o možném rozvolňování opatření, které by se týkaly také našeho sportovního oddílu.

Děti nemohou společně sportovat. Není jim umožněno hrát hru, kterou mají tolik rádi. Jsou odkázané sami na sebe a na své rodiny. Někteří trénují doma, jiní zase brouzdají naše krásné hory a kopce. Blýská se již na lepší časy?
Protiepidemický systém PES čekají drobné změny. Podle dostupných informací připravuje hlavní hygienička Jarmila Rážová ve spolupráci s Národní sportovní agenturou novou tabulku, podle které by se měla řídit opatření pro sport a další odvětví. O návrhu by měla jednat vláda. Informaci potvrdil také ministr zdravotnictví Jan Blatný.
„Připravujeme návrhy, aby bylo možné provozovat kolektivní sporty, což znamená víc než 10 osob, které povoluje PES,“ napsal mluvčí sportovní agentury Jakub Večerka s tím, že návrhy ještě budou muset prodiskutovat zástupci hygieny, resortu zdravotnictví a vláda.
Můžeme se tedy těšit na opětovné obnovení trénování a poté i možnosti hrát zápasy? Čekáme na nová vládní rozhodnutí.

 

Zdroje:
IDNES | Systém pes čekají změny. [online]. Copyright © [cit. 24.11.2020]. Dostupné z: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-v-cesku-protiepidemicky-system-tabulka-pes-sport-hnilicka.A201124_105133_domaci_chtl
Novinky | Pes nebude štěkat na sport. [online]. Copyright © [cit. 24.11.2020]. Dostupné z:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/pes-nebude-stekat-na-sport-bude-se-ridit-jinou-tabulkou-40343155
 
Zpět na výpis článků