07.10.2020

Přípravka sehrála úvodní turnaj v Bohumíně

Ve sportovní hale v Bohumíně, kterou tamním sportovcům zbývá jen závidět se první říjnový víkend odehrál úvodní turnaj přípravek. Na turnaj se sjely týmy FBC Letka, Vítkovice, Slovan Havířov, Karviná a domácí Bohumín. Turnaj se odehrál ještě před zraky diváků.

V prvním utkání jsme narazili na zkušený tým Letky, který pospolu hraje již delší dobu a po celý zápas jsme marně doháněli náskok soupeře, který si uměl vytvořit v úvodu utkání. Pozitivem bylo, že se nám rozstřílel Fabio.

S Vítkovicemi nám opět utekl začátek zápasu a bohužel jsme první poločas jen přihlíželi umu ostravských hráčů. První půli jsme po hrozivém výkonu prohráli vysoko 0:10. Náš zlepšený výkon ve druhém poločase byl odměněn dvěma góly do sítě soupeře a i v obranné činnosti to bylo slušné a k hráčům mířila od trenéra za zlepšený výkon nakonec pochvala.

Nejhezčí a nejvyrovnanější zápas jsme odehráli s domácím týmem. Dlouho jsme vedli i o více gólů, ale houževnatý soupeř se nikdy nevzdal a před koncem zápasu dokonce šel do vedení. Našim klukům se povedlo na poslední chvíli vyrovnat a utkání skončilo spravedlivou remízou.

Poslední zápas jsme sehráli s havířovským Slovanem. Výhra by pro nás znamenala turnajový bronz, prohra nejspíš poslední místo. Chtěli jsme strašně moc vyhrát, ale soupeř byl v prvním poločase o něco lepší a zaslouženě jej vyhrál 4:3. Obrovská touha našich kluků po vítězství v druhém poločase přinesla veliký obrat v utkání a šesti brankami naši kluci dali soupeři jasně najevo jak moc tu výhru chtějí. Branky jsme obdrželi pouze dvě a z Bohumína si odvezli pohár za třetí místo.

Těšíme se na další turnaje, tentokrát i s Markem Tomiczkem, a Honzou Sznapkou, kteří na turnaj s námi bohužel nemohli.

Výsledky 1. FBC Karviná:

1. FBC Karviná - FBC Letka 4:9

1. FBC Karviná – 1. SC Vítkovice 2:15

1. FBC Karviná – 1. SC Bohumín 6:6

1. FBC Karviná – TJ Slovan Havířov 10:6

Zpět na výpis článků