09.09.2020

Odstartovala nová sezona

Mladí florbalisté se konečně dočkali! Je to tady. Začátek sezony 2020/2021 po dlouhé koronavirové pauze odstartoval společně s usednutím do školních lavic. Jaké nová sezona přinese novinky?

Nová dorostenecká kategorie

Naše mládež je opět o rok starší, to si vyžádalo přihlášení nové věkové kategorie, kterou náš oddíl ještě nikdy nehrál - dorostenci. Dorostenci trénují společně se staršími žáky pod vedením trenérského dua Gola, Sebera. Tréninky probíhají třikrát týdně a úroveň tréninků je na velmi vysoké úrovni. „Kluci se za poslední rok hodně zlepšili, navíc nám po dlouhé pauze od florbalu přišlo na trénink několik nových osobností, kluci zkrátka vyzráli, florbal je baví. Chlapci sami chtějí, to je hodně důležité.“ Pochvaloval si tréninkovou úroveň David Gola.

Nový trenér elévů a mladších žáků

Do klubu přichází nový trenér, u elévů se po Zdeňku Bartošovi ujímá kormidla Václav Šimčík. Ten pomůže v oddíle také na manažerských pozicích. „Po prvním tréninku jsem byl v šoku, přišlo pouze 11 dětí z plánovaných 23. Naštěstí se nějakým způsobem podařilo naši základnu zmobilizovat a vypadá to, že by nás mělo chodit 21. Bude to náročná sezona, ale my ji zvládneme, viru navzdory.“ Hodnotil začátek sezony Václav Šimčík. Nezapomněl také poznamenat, že na tréninky chodí také mimořádně talentované děti: „někteří jsou hodně nadaní, pokud u sportu vydrží, čeká je bohatá kariéra, mají skvělé prostředí pro to se zlepšovat.“

Elévové a mladší žáci mají zcela nové trenérské složení, neboť trenérka z loňské sezony Alena má mateřské povinnosti. Vlastně jediný trenér z dřívějších sezon zůstává Martin Szotek. Vypomáhat bude také zapálená studentka Míša Golová, dále i sportovně založená Renata Calabro. Renata se bude zaměřovat na správnou koordinaci pohybu, fyzickou připravenost a v neposlední řadě na kompenzační cvičení.

Nábor do přípravky a minipřípravky

Naši nejmenší se rychle zlepšují a pomalu se přesouvají do kategorie elévů. Proto je důležité stále rozšiřovat náš klub o nové hráče. V současné době probíhá intenzivní nábor do minipřípravky i přípravky. V těchto kategoriích působí zkušený Tomáš Ficenc, společně s pedagogem Kubou Krejčím. Nově letos vypomůže i Petr Sznapka. Vedle florbalové přípravky letos rozjíždíme také projekt Děti na startu.

Projekt „Děti na startu“ je iniciativou Českého svazu aerobiku a fitness, zaměřující se na všeobecnou pohybovou přípravu dětí v předškolním věku a mladšího školního věku. Důraz je kladen hlavně na rozvoj základní pohybové motoriky, koordinace, obratnosti, rychlosti a síly.

Náš oddíl 1. FBC Karviná se rozhodl do projektu zapojit a věnovat se v rámci tohoto projektu dětem v předškolním věku. „Pro děti je důležitý komplexní rozvoj, musí se naučit běhat, skákat, musí se rozvíjet kompletně, jako sportovci. Takový máme přístup i u malých dětí ve florbalu. Nicméně rodiče potencionálně nových členů to neví. Dají dítě tam, kde to mají nejblíž nebo kde mají známe. Proto jsme hledali možnost zapojit se do něčeho, kde lidem půjde o stejný úmysl jako nám. A funguje to, rodiče děti přihlašují. Je to projekt, do kterého se zapojují lidé, kterým na dětech záleží.“ Hodnotí projekt organizátor cvičení v Karviné, Václav Šimčík.

Rozpis florbalových tréninků všech kategorií

Rozpis florbalových zápasů všech kategorií

Webové stránky Děti na startu Karviná

Zpět na výpis článků